Ik geef Hatha yoga en werk vanuit yoga aplomb en meridiaanyoga

De kern van deze yoga ligt in het loslaten van het cognitieve, doelgerichte. Hierdoor kan er meer ruimte komen in het lichaam – meer doorstroom. De oefeningen zijn veelal eenvoudig (soms pittig) en voor iedereen toegankelijk. Hierdoor kan je je gemakkelijker overgeven aan het loslaten. 

Hatha Yoga is de basis voor de meeste yoga stijlen. We doen elke les staande, zittende en liggende oefeningen in combinatie met de adem. Actieve houdingen worden afgewisseld met momenten van rust.  Yoga is niet gericht op de prestatie. Iedereen beoefent Yoga binnen de eigen mogelijkheden. 
Yoga brengt meer balans in het leven. De lessen brengen je in een beter contact met je lichaam en je eigen binnenwereld. Hierdoor ontdek je waar je eigen grenzen liggen en wat jij nodig hebt zodat je in het dagelijks leven steviger, sterker en meer tevreden bent.

Yoga & Aplomb is een methode waarin de natuurlijke uitlijning van de wervelkolom en de manier  we ons bewegen, onze fysieke houding, centraal staat. Alle houdingen doe je vanuit het midden, je eigen centrum. Ook werk ik met oefeningen uit de meridiaanyoga http://meridiaanyoga.com/ Deze oefeningen zijn vooral gericht op de doorstroom van energie door de verschillende meridianen. 
Er is veel aandacht voor stabiliteit van lichaam en geest, bewegen van binnenuit en ontspanning.
We werken aan de stabiliteit van het hele lichaam, spierketens en romp (core-stability). De bewegingen worden gecontroleerd en evenwichtig uitgevoerd. De oefeningen zijn subtiel en dragen bij tot het ontwikkelen van een goed lichaamsbewustzijn. Je fysieke houding verbetert, waardoor je je vitaler voelt en goed kan ontspannen.
Door het doen en ervaren van de oefeningen worden spanningen losgelaten, krijg je nieuwe energie en kan je je rustiger gaan voelen in het dagelijks leven.

De Yoga is geschikt voor iedereen, ook als je wat ouder bent en/of fysieke klachten hebt. Iedereen steekt in vanuit zijn eigen niveau en mogelijkheden. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben.

 

Lesprogramma

MAANDAG

Groep 1: 19.00 – 20.15 uur 

Groep 2: 20.30 – 21.45 uur

Annahuis te Raalte
WOENSDAG

Groep 1: 19.00 – 20.15 uur

Groep 2: 20.30 – 21.45 uur

Kulturhus Diepenveen

DONDERDAG

Groep 1: 9.00 -10.15 uur

Groep2: 10.30 – 11.45 uur

Kulturhus Diepenveen

Kosten: 13,50 per les –  Je betaald voor een vaste periode die loopt van jan t/m juni 2023.

Een proefles is gratis. Voor lage inkomens kan je gebruik maken van Rechtop en kan je met korting meedoen met de lessen; vraag me om info hierover.

Start 9 januari 2023

Later instromen kan altijd indien er uiteraard plaats is. Per groep is er ruimte voor maximaal 8 personen.

Graag hoor ik van je als je fysieke aandachtpunten hebt. Dan kan ik daar rekening mee houden in de les.

Geen les in de schoolvakanties. Voorjaarsvakantie: 27 februari t/m 5 maart 2023, 10 april (2e paasdag) Meivakantie: 1 mei t/m 5 mei 2023, 18 mei (Hemelvaartsdag), 29 mei (tweede pinksterdag) 

Als er ivm de corona wederom geen lessen gegeven mogen worden dan zal ik de lessen via zoom aanbieden. Als je dit niet wilt dan krijg je de contributie retour min de zaalhuur.