Ik geef Hatha yoga en werk vanuit yoga aplomb en meridiaanyoga

Hatha Yoga is de basis voor de meeste yoga stijlen. We doen elke les staande, zittende en liggende oefeningen in combinatie met de adem. Actieve houdingen worden afgewisseld met momenten van rust.  Yoga is niet gericht op de prestatie. Iedereen beoefent Yoga binnen de eigen mogelijkheden.
Yoga brengt meer balans in het leven. De lessen brengen je in een beter contact met je lichaam en je eigen binnenwereld. Hierdoor ontdek je waar je eigen grenzen liggen en wat jij nodig hebt zodat je in het dagelijks leven steviger, sterker en meer tevreden bent.

Yoga & Aplomb is een methode waarin de natuurlijke uitlijning van de wervelkolom en de manier  we ons bewegen, onze fysieke houding, centraal staat. Alle houdingen doe je vanuit het midden, je eigen centrum. Ook werk ik met oefeningen uit de meridiaanyoga http://meridiaanyoga.com/ Deze oefeningen zijn vooral gericht op de doorstroom van energie door de verschillende meridianen. 
Er is veel aandacht voor stabiliteit van lichaam en geest, bewegen van binnenuit en ontspanning.
We werken aan de stabiliteit van het hele lichaam, spierketens en romp (core-stability). De bewegingen worden gecontroleerd en evenwichtig uitgevoerd. De oefeningen zijn subtiel en dragen bij tot het ontwikkelen van een goed lichaamsbewustzijn. Je fysieke houding verbetert, waardoor je je vitaler voelt en goed kan ontspannen.
Door het doen en ervaren van de oefeningen worden spanningen losgelaten, krijg je nieuwe energie en kan je je rustiger gaan voelen in het dagelijks leven.

De Yoga is geschikt voor iedereen, ook als je wat ouder bent en/of fysieke klachten hebt. Iedereen steekt in vanuit zijn eigen niveau en mogelijkheden. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben.

Lesprogramma

MAANDAG

Groep 1: 19.00 – 20.15 uur 

Groep 2: 20.30 – 21.45 uur

Annahuis te Raalte
WOENSDAG

Groep 1: 19.00 – 20.15 uur

Groep 2: 20.30 – 21.45 uur

Kulturhus Diepenveen

DONDERDAG

Groep 1: 9.00 -10.15 uur

Groep2: 10.30 – 11.45 uur

Kulturhus Diepenveen

Kosten: 12,50 per les –  Je betaald voor een vaste periode die loopt van jan t/m mei 2022. Een proefles is gratis.

Start 10, 12 en 13 januari 2022

Later instromen kan altijd indien er uiteraard plaats is. Per groep is er ruimte voor maximaal 8 personen.

Ik zorg ervoor dat ieder zich veilig genoeg voelt om mee te doen met de lessen. De ventilatie is goed in de zalen en het aantal deelnemers per les is  aangepast. Ik geef les op afstand en zal geen intensieve ademhalingsoefeningen doen.
Aandachtspunten:
– Wanneer je je niet fit voelt (verkouden, keelpijn, hoesten etc.) kom dan niet naar de les.
– Trek gewassen/schone (gemakkelijke) yogakleding aan.
– Kleed je thuis om
– Ik maak plekken in de zaal zodat iedereen minstens anderhalve meter van elkaar af zit.
– neem je eigen mat , handdoek, kussentje, dekentje etc mee
– Ik zorg ervoor dat er na de lessen goed wordt schoongemaakt.

Graag hoor ik van je als je fysieke bijzonderheden hebt. Dan kan ik daar rekening mee houden bij de les.

Geen les in de schoolvakanties. Herfstvakantie: 16 oktober t/m 24 oktober 2021, kerstvakantie: 25 december t/m 9 januari 2022, Voorjaarsvakantie: 19 februari t/m 27 februari 2022, Meivakantie: 30 april t/m 8 mei 2022, Zomervakantie: 16 juli t/m 28 augustus 2022.

Als er ivm de corona wederom geen lessen gegeven mogen worden dan zal ik de lessen via zoom aanbieden. Als je dit niet wilt dan krijg je de kosten retour minus de zaalhuur.